Nyheter

2019-04-02

Stort grundläggningsprojekt i Finland.
 
Vibisol levererar en lösning som kallas för
"Hus på fjädrande bädd". Vibrations- och
stomljudsisolerande materialet Vibradyn i
75 mm:s tjocklek vilket ger en mycket låg
systemfrekvens. Upplag i bredder mellan
150 till 700 mm.

2019-02-22

Vibisol ställer ut på Spårvägsforum 2019.
 
Vi kommer där presentera våra system för vibrations-
och stomljudsisolering av spårbunden trafik.
 
 
Arrangör: Spårvagnsstäderna

2019-02-15

Vibisol ställer ut på Ljuddagen 2019.
Ljuddagen 2019 kommer att äga rum i Stockholm den
12:e mars på Spårvagnshallarna, Birger Jarlsgatan 57 A
från kl 10.20 till kl 17.30.
 
Arrangör: SAS, Svenska akustiska sällskapet.

2019-01-22

Vibisol är prekvalificerade i TransQ
 
Vibisol har nyligen tagit ett viktigt steg inom området spårbunden trafik genom att bli prekvalificerade som leverantör i TransQ. Vi är numera kvalificerad leverantör till bl.a. Trafikverket, SLL, NSB, DSB, Göteborgs Spårvägar och Sporveien Oslo för våra produkter ballastmattor, massa-fjädersystem, slipermattor och elastiska mellanläggs-plattor.

2019-01-18

Vibisol på hemmaplan!

Nu pågår montaget med nya bostäder i Gråbo i Lerums kommun. Volymelement med stomme i trä producerade i fabrik lyfts på plats i rask takt. Byggnader i två plan och ett lägenhetsavskiljande bjälklag. Elementen stomljudsisoleras runtom på flank med Vibrafoamplattor från Vibisol.

2018-12-21

Massivträhus i Knivsta!

Nu slutförs sista etappen av Brf Parkterrassen. Attraktiv arkitektur i naturnära miljö. Balkonger och takterrasser i västerläge. Solceller på tak. Vibrafoamlister från Vibisol för stegljudsisolering i bjälklag och i under- och överkant väggar för luftljud via flank. Bilderna visar uppreglat golv på KL-träplatta samt över- och underkant lägenhetsavskiljande vägg. Konstruktionen med lister mellan regelverk och platta är ofta en bättre och mer effektiv lösning i jämförelse med lister ovan regel. Av flera skäl.

2018-12-18

Förskola i Lillhagsparken!

Skolan är den första som byggs enligt Göteborg stads framtagna konceptförskola Grönskan. Lite betong, lite stål och mycket trä. Både i stomme såväl som ytskikt. Blir fint för vår framtid, barnen att utvecklas och vistas i. Mellanbjälklaget stegljudsisoleras med Vibrafoamlister från Vibisol. Flytande konstruktion på balkar med golvspånskiva + 2 lager golvgips.

2018-11-14

Höga trähus!

Intressant och utvecklande dag på Rival i Stockholm igår. Seminarium för ingenjörsmässigt byggande i trä, fint arrangerat av Svenskt Trä. Inspirerande föredrag och mingel med runt 500 kollegor i branschen. Vibisol ställde ut och på bilden ser vi vår modell i KL-trä med stomljudsisolerande funktioner. Upplag och beslag med materialen Vibrafoam och Vibradyn.

2018-11-02

Vacker vy från ovan!

Ett av Sveriges byggprojekt med stomme i KL-trä tar form. Integrationen 9-11, Vallastaden i Linköping. Vibisol levererar stomljudslister för bärande och lägenhetsavskiljande väggar samt plattor och brickor till beslag i materialen Vibrafoam och Vibradyn. Den senare extremelastisk och i husen krävs en typ för tryck upp till 6 MPa. 

2018-10-05

Vibisol inleder samarbete med AMC!

Produktgruppen Vibrabsorber omfattar stålfjäderisolatorer för alla typer av maskinuppställningar, vibrationsisolerande hängare med elastomerer eller stålfjädrar. Därtill kombinationer med stomljudsisolerande plattor etc.

Med detta mycket breda program kan vi nu till fullo erbjuda lösningar inom både bygg, industri och infrastruktur på den nordiska marknaden.

2018-10-04

Första lagerleverans från vårt systerbolag Plasol AB.

Flera hundra meter stänger i materialet Oilon®, PA-Amidplast, för vidare bearbetning till bussningar i olika dimensioner. Oilon kan man kalla för en extremhybrid, ett unikt plastmaterial med mycket små oljeceller som en del i materialstrukturen. En suverän kombination av mycket hög nötningsbeständighet och låg friktion.

2018-09-18

InnoTrans 2018 Berlin - Världens största järnvägsmässa!

Vibisol representerar på mässan hela veckan tillsammans med våra leverantörer.

18-21 September.

Välkomna kontakta Tony Johansson för ett möte i samband med ert besök.

+46-705397240

2018-09-14

Vibisol startar systerföretaget Plasol AB, Plastic Solutions!

Företaget ska bedriva handel med tekniska plaster på den Nordiska marknaden. Partner och ansvarig för verksamheten blir Robert Lojewski. Robert har lång erfarenhet från branschen och kommer närmast från befattningen Purchase Manager, Technical Plastics på börsnoterade Christian Berner.

I samband med starten av det nya bolaget går Magnus Lundqvist in som delägare i bolagen. Magnus är Civilingenjör kemiteknik med inriktning mot polymera material från Chalmers. Han har lång erfarenhet från ledande befattningar inom svensk industri.

www.plasol.se

2018-08-10

Vibisol inleder samarbete med Wavebreaker!

Vibisol har slutit avtal med Wavebreaker AB och dess ägare Tony Johansson om ett samarbete gällande spårbunden trafik. Tony har lång och gedigen erfarenhet av vibrationsisolering inom området.

2018-08-03

Vibisol leverantör till Roslagsbanan!

Det sker ett omfattande arbete på Roslagsbanan i Stockholm. På Österskärslinjen byggs dubbla spår för att tågtrafiken ska flyta på bättre och tätare. Samtidigt utvecklas stationerna och säkerheten över järnvägen då farliga korsningar byggs bort. Åkersberga är slutstation för många tåg. Stationen byggs ut med ett tredje spår för att tåg ska kunna vända snabbare än idag. Vibisol har fått i uppdrag att leverera vibrationsisolering till detta projekt. Det innebär en typ ur serien Vibrafoam® SBM (Sub Ballast Mat). 860 kvm till nytt spår och växel. Installationen startar i slutet av augusti och hela projektet beräknas vara färdigställt under 2019.

2018-07-06

Packat och klart till Halmstad!

Andra leveransen klar till projektet i Halmstad där vi grundlägger en byggnad med elastomeren Vibrafoam. Tekniken kallas för "Hus på fjädrande bädd" och i detta fall med en uppställningsfrekvens på 12 Hz. Totalt 160 meter längsgående fundament.

 

 

2018-05-04

Vibisol leverantör till nya Coop i Malmö!

Vibisol levererar en lösning till ett Massa-Fjädersystem med elastomeren Vibrafoam®. Varumottagning, lastväxlare-komprimator avskiljs från övrig byggnad. Botten och sidor täcks med isoleringen som är i olika typer och tjocklekar och avskiljer det blivande fundamentet från byggnadstommen. Bilderna visar installationen före täckning med plast och armering. Därefter gjuts betongfundamentet på ca 400 mm.

 

2017-12-11

Vibisol leverantör till Yllefabriken i Norrköping.

Arbetet med tre stycken fundament för kylaggregat pågår nu i detta unika ombyggnadsprojekt. Vibisol levererar en lösning till ett Massa-Fjädersystem med elastomeren Vibrafoam®. Botten och sidor täcks med isoleringen och avskiljer fundamentet från byggnadstommen. Bilderna visar installationen före täckning med plast och armering. 

www.yllefabriken.se

 

 

2017-12-01.

Första delleverans av vårt "längsta" uppdrag hittills.

6,8 km stomljudslist Vibrafoam® till trähusprojekt.

2017-08-15

Vibisol leverantör till Villa Vidas uppmärksammade projekt i Växjö!

Till projektet med 240 studentbostäder till Kvarteret Docenten intill Linnéuniversitetet i Växjö, levererar Vibisol material för isolering av flanktransmitterande ljud mellan volymelementen. Metoden vilken vi kallar för Vibisol® Isolwood sker med olika typer av plattor med elastomeren Vibradyn®. Totalt 10 800 st plattor. Projektet beräknas stå klart till sommaren 2018.

2017-08-09.

Ur Bygg och Teknik 5/2017.